ÜMİT KAYA'DAN SERT AÇIKLAMA

ÜMİT KAYA'DAN SERT AÇIKLAMA

ÜMİT KAYA'DAN SERT AÇIKLAMA
21 Kasım 2022 - 16:58

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Sefercikspor-Perşembe Belediyespor karşılamasında Perşembe Belediyesporlu  futbolcuların hakemlere karşı yapmış olduğu saldırı ve şiddeti kınadı.
 

TFFHGD ZONGULDAK ŞUBESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDEÜmit kaya’nın hakem ve gözlemciler adına yaptığı sert açıklama şöyle: “19 Kasım 2022 Cumartesi günü Çaycuma Sentetik Sahasında oynanan Sefercikspor-Perşembe Belediyespor müsabakasının 30’uncu dakikasında, 2 Nolu Yardımcı Hakemize karşı yapılan fiili saldırı gerek camiamızı, gerekse de Spor Kamıoyunu derinden yaralamıştır.Perşembe Belediyespor forması giyen ve kendini Futbolcu olarak niteleyen TARIK DEMİRCİ isimli şahısın, bırakın futbol oynamayı futbol izlemesi bile tehlike arz etmektedir. Gerçekleştirmiş olduğu fiili saldırı yetmeksizin, tedavi amaçlı Hastaneye giden, darp raporu alan Hakemimizi Hastanede de tehdit etmeye devam etmiştir.

 

Perşembe Belediyespor camiasına sesleniyoruz!

Vadimizin şirin Beldesinin köklü Kulübünün bu tür şiddet olaylarıyla anılması, bizleri üzdüğü kadar eminiz ki Siyah-Beyaz renklere gönül vermiş Futbol severleri de üzmüştür. Gerçekleşen olayla alakalı Kulüp’ten yapılan açıklamada şiddet olayını gerçekleştiren TARIK DEMİRCİ isimli şahısın kadro dışı bırakıldığı ve sözleşmesinin feshedildiği belirtilmiştir. Olaya kayıtsız kalmadıkları için Perşembe Belediyespor Kulübünün değerli Yöneticilerini kutluyor, Hakem ve Gözlemcilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İlk müsabakalarında Hakemlerimizi çiçeklerle karşılamalarını ve en iyi şekilde misafir etmelerini umuyoruz.
 

Futbol İl Disiplin kuruluna sesleniyoruz!

Saha içinde şiddet uygulayan, bununla da yetinmeyip Hastanede dahi Hakemimizin üzerine yürüyüp tehditlerine devam eden TARIK DEMİRCİ isimli şahısın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Verilecek ceza, emsal niteliği taşıyacak boyutta olmalıdır ki bu tür olaylar tekrarlanmasın. Disiplin Kurulu Başkanımız Sayın Av.Hikmet Yücel’in ve değerli İl Disiplin Kurulu üyelerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır. Yapılan bu yanlışı en ağır şekilde cezalandıracaklardır.
 

Futbol Kamuoyuna sesleniyoruz!

Bu sezon Amatör futbolumuzda inanılmaz mücadeleler gerçekleşmektedir. Zirve yarışı ve küme de kalma mücadeleleri büyük bir çekişmeye sahne olmaktadır. Bu yarışı büyük bir zevkle izliyor, gösterilen mücadeleye çok büyük saygı duyuyoruz. Bu çekişmenin içerisinde yönetmiş olduğumuz müsabakalarda yeri geldiğinde hatalar yapabiliyoruz. Maalesef mesleğimizde bu var! HATA YAPIYORUZ AMA HİÇ BİR KULÜBE KARŞI YANLIŞ YAPMIYORUZ. Hata istemeyerek, yanlış bilerek yapılır. Hakemlerimiz de bir ananın, babanın evlatlarıdır. Hatalarının cezaları şiddet değildir. Bunu asla ve asla kabul edemeyiz.Hakemlerimize yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarını Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi olarak lanetliyor, bu saldırıların artık son bulmasını ümit ediyoruz”


YORUMLAR

  • 0 Yorum