Ertuğrul Öğretmenlerin Sorunlarına Değindi

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ücretli öğretmenlerin sorunlarını bir kez daha gündeme getirerek; “Ücretli öğretmenlere bayram gelmedi!” dedi.

Ertuğrul Öğretmenlerin Sorunlarına Değindi
15 Nisan 2024 - 16:09 - Güncelleme: 15 Nisan 2024 - 16:45

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul ücretli öğretmenlerin sorunlarını bir kez daha gündeme getirerek; “Ücretli öğretmenlere bayram gelmedi!” dedi.


“Bayramı geride bıraktık. Bayram, aynı okulda aynı işi yapan ücretli öğretmenler için de bayramdı. Ancak onlar için durum çok farklıydı. Ücretli öğretmenler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ataması yapmak yerine ek ders ücreti vererek istihdam ettiği öğretmenler. Millî Eğitim Bakanlığı, güvencesiz, asgari ücret bile vermeden 90.000 ücretli öğretmen istihdam ediyor. Ücretli öğretmenler ne bayram kutlayabiliyor ne tatil ne kutlama yapabiliyor. İşe gitmedikleri her gün maaşlarından kesiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli ve kadrolu ayrımının öğretmenler arasında ayrımcılığa yol açtığını raporlarında itiraf etmişti. Bakanlığın faaliyet raporlarının, “Zayıflıklar” bölümünde, “Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki özlük farklılıkları bulunması” ifadesi kullanılmıştı.  Bizler yerel seçimler öncesi öğretmenlerimizin çağrılarını duyurmak adına TBMM Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirdik, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdik. Devlet okullarında yaşanan büyük öğretmen eksikliğine vurgu yaparak, on binlerce ücretli öğretmenin bu eksikliği gidermek adına düşük ücretlerle ve güvencesiz biçimde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından istihdam edildiğini, bu sisteme bir son verilmesi gerektiğini belirttik. Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen ayrımına bir son verilip verilmeyeceğini, taban maaş hakkının geri getirilip getirilmeyeceğini, eğitimdeki güvencesizlik sorununa dair Bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sorduk. Ancak bakandan gelen bir cevap yok! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum