Enerji Bakanı Bayraktar, Kura Çekimine Katılacak

Enerji Bakanı Bayraktar, Kura Çekimine Katılacak

Enerji Bakanı Bayraktar, Kura Çekimine Katılacak
07 Eylül 2023 - 12:27
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımı kurasına katılacağı belirtildi. 

Ekim ayı içerisinde çekilişin yapılacağını belirten AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kamuoyuna açıklama yaptı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şehrimize müjde olarak açıkladığı ve talimatlarını vermiş olduğu, TTK'ya alınacak olan 2000 kişi işçi alımında son aşamaya gelinmiştir. 

Alınacak olan 2000 işçinin dağılımı; Zonguldak 1500 işçi, Bartın 400 işçi, Karabük ili Yenice ilçesi 100 işçi olarak yapılacaktır.  Kura sonucu işe alınacak işçilerden ayrılanların yerine, mevcut düzenlemede dört ay olan yedekten alma süresinin, en az sekiz aya çıkarılması ile ilgili düzenleme tamamlanmak üzeredir. 

Kura tarihi belli olduğunda, başvuru tarihleride İŞKUR tarafından açıklanacaktır.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar'ın katılımlarıyla Ekim ayı içerisinde kura çekimi yapılacaktır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum