Ulupınar Ak Partiden Başvuruyu Yaptı

Ulupınar Ak Partiden Başvuruyu Yaptı

Ulupınar Ak Partiden Başvuruyu Yaptı
22 Mart 2023 - 13:07
 Ak Parti’de iki dönem milletvekilliği yapan Özcan Ulupınar, bugün Genel Merkez’e giderek Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 
Zonguldak’ta yapılan anketlerde birinci çıkan Özcan Ulupınar’ın Genel Merkez’in isteği doğrultusunda aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

ÖZCAN ULUPINAR KİMDİR?
Özcan Ulupınar, 2 Haziran 1970 tarihinde Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yerel idare olarak bağımsız şehir statülü bir kenti olan, aynı zamanda ünlü futbolcu Mesut Özil’in de doğduğu yer olan Gelsenkirchen’de dünyaya gözlerini açmıştır.

Babasının adı Cemil, annesinin adı ise Sabahat’tır. 24. ve 26. dönem Zonguldak Ak Parti milletvekilliği yapmış olan siyasetçi, 2004 ve 2011 yılları arasında da Zonguldak Devrek’te Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

Özcan Ulupınar’ın Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak ilinin Devrek ilçesinde almıştır. Özcan Ulupınar üniversite eğitimini Ankara’da almıştır. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü başarıyla bitirerek mezun olmuştur.

Özcan Ulupınar’ın Siyasi Hayatı

2002 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı oldu fakat seçilememiştir. 2004 yılında seçimlerde Zonguldak Devrek Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2009 yılında tekrardan seçimleri kazanarak Ak Parti ile Devrek Belediye Başkanı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem üyelerinin seçilebilmesi amacıyla Haziran 12 2011 tarihinde yapılmış Türkiye genel seçimlerinde ki bu seçimler 34 yıldan sonra Türkiye'nin erken dönemde yapılması istenmeyen ilk genel seçimidir, Zonguldak şehrinde seçilen 3 Ak Partili milletvekilinden biri olma hakkını elde etmiştir. 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Yasama Dönemi'nin 550 yeni milletvekili üyesini belirlemek için yapılmış genel seçimlerde Zonguldak şehrinde 3. sırada aday gösterilmiştir fakat seçilememiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 24. Dönemde Zonguldak Milletvekili görevi sürecinde 3 yıl boyunca İçişleri Komisyonu Üyesi olarak görev almıştır. Yine milletvekilliği döneminde 1 yıl Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır. 4 yıl boyunca da Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek MYO Öğrenimini Güçlendirme ve Geliştirme isimli dernekte Kurucu Başkan görevinde de başarılı bir şekilde yer almıştır.

3. dönem milletvekilliğine seçilememiştir. Basında çıkan DEVA ve Gelecek Partisi’nden teklif geldiği haberlerini doğrulamıştır. Eski Başbakanlardan olan ve yeni kurulmuş bir siyasi parti olan Gelecek Partisi yeni Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu‘nun kendisiyle Ankara’da uygun bir mekanda buluşup yüz yüze görüştüğünü söylemiştir. Ahmet Davutoğlu kendisini Ankara’ya davet etmiş, birlikte siyasete devam etme teklifinde bulunmuştur. Daha sonra kuruculardan olması için eski milletvekillerinden de telefon aldığını ifade ederken, henüz kendilerine milletvekili başvurusu yapmadığını, belediye başkanlığını da düşünmediğini söylemiştir. İşine ve ailesine zaman ayırması gerektiğini ifade ettiğini belirterek onların da anlayışla karşıladıklarını ve teşekkür ettiklerini söylemiştir. 2002 ve 2015 yılları arasında 13 yıl sürece Türkiye Cumhuriyeti’nde Dışişleri Bakanlığının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı da yapmış bir isim olan Ali Babacan’ın yakın zamanda kurmuş olduğu ve Genel Başkan olduğu bir siyasi parti olan DEVA Partisi’nden de partiye katılması yönünde teklif aldığını söylemiştir. DEVA Partisi için de il başkanlığını düşünüp düşünmediğini sormuşlardır. Özcan Ulupınar onlara da aynı cevabı verdiğini açıklamıştır.

Askerlik görevini 255. Kısa Dönem olarak Erzincan şehrimizde yapmıştır. Orta düzeyde İngilizce biliyor olmakla birlikte, evlidir ve 2 çocuk babasıdır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum