Sesli Ereğli'nin sesi oldu

Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli, ERDEMİR'in ücretli işçi alımında önceliğin Ereğli'deki işsiz gençlere verilmesini istedi.

Sesli Ereğli'nin sesi oldu
27 Nisan 2023 - 16:30
Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli, ERDEMİR'in ücretli işçi alacağını duyurması üzerine, kurum yönetimine çağrıda bulunarak, işçi alımlarında Ereğli'li işsiz gençlere öncelik tanınmasını istedi.

ERDEMİR'e işçi alımlarında Ereğli'de ikamet şartı aranması gerektiğini vurgulayan Murat Sesli, işçi alınmasına ilişkin açıklamanın Ereğli'nin gençlerine umut olduğunu belirterek,işçi alımlarında ERDEMİR'in her türlü yükünü çeken Ereğlili gençlere imkan sağlanmasını istedi.

Ereğli eski Belediye Başkanı Murat Sesli açıklamasında şunları söyledi:

"Erdemir’in ücretli işçi alımı açıklamaları, bizleri sevindirdiği gibi Kdz. Ereğli’de ki gençlerimize de umut oldu. Fakat Erdemir’in her türlü yükünü çeken Ereğli yaşayanları olarak Erdemir’e hatırlatmak istediğimiz birkaç konu var:

Öncelikle işçi alımı noktasında OYPA’da yıllardır kadroya geçme sözü verilen, taşeron işçilerimize öncelik verilmeli. Yaş sınırı en azından 30’a çıkartılmalı.

İşçi alımlarında ikamet şartı aranarak, bu şehirde yaşayan gençlere istihdam sağlanmalı. Memleketimizin en büyük sorunu işsizlik, gençlerimiz başka şehirlerde iş arayaşında. Erdemir bu memleketin gençlerine sahip çıkmalı. Buradan Erdemir yetkililerine sesleniyorum.  Atmış olduğunuz işçi alımı adımında, gençlerimize umut olun,  ve sizlere yıllardır hizmet eden taşeron işçilerimizi bu kez unutmayın. 

Ayrıca kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız ve roman hemşerilerimize de pozitif ayrımcılık yapılarak, belirli bir kontenjan ayrılmalı. 

Bu konu Ereğli için önceliklidir. Ereğli’yi seven herkes bu konuya sessiz kalmamalıdır. 

Bu vesile ile de Erdemir yönetimine işçi alımı kararından dolayı teşekkür ederim. 

İşe girecek gençlerimize de şimdiden hayırlı olsun diyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum