Borç İçinde Bırakmıştı Kaymakam Oldu!

Borç İçinde Bırakmıştı Kaymakam Oldu!

Borç İçinde Bırakmıştı Kaymakam Oldu!
04 Eylül 2021 - 11:32

2014 yılında Zonguldak'ın Devrek ilçe kaymakamlığı görevinden ayrılarak Ağrı'nın Patnos ilçesinde belediye başkan adayı olan ve seçimi kazanarak bir dönem başkanlık yapan Kaymakam Cem Afşin Akbay, son kararname ile Giresun'un Görele ilçesine atandı. Akbay, belediye başkanlığı yaptığı Patnos Belediyesini 2019 yılında 136 milyon 410 bin 524 lira borç ile bırakmıştı.

Sözcü Gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre AKP’den belediye başkanlığı yapmış bir ismin ilçeye kaymakam olarak atanması tepkiyle karşılandı.

5 YILDA 136 MİLYON LİRA BORÇ BIRAKTI

2014 yılında belediyeyi BDP’den devralan Cem Afşin Akbay, yaptığı ilk açıklamada “Görevimizi en güzel şekilde yapacağımızdan halkımızın kuşkusu olmasın” dedi.

Ancak, 5 yıl sonunda görevini HDP’li başkanlara devrederken 136 milyon 410 bin 524 lira borç ile teslim etti. Patnos halkı ise Akbay’ın görev süresi boyunca ilçede betonlaşmayı arttırdığını ve bir çok tesisinde yarım bıraktığını ileri sürdü.

“AKP MİLİTANI KAYMAKAM İSTEMİYORUZ”

CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, eski AKP Belediye Başkanı Akbay’ın Görele ilçesine kaymakam olarak atanmasına tepki gösterdi. Kaymakam Akbay’ın 5 yılda bir ilçe belediyesini iflas ettirdiğini belirterek,

 "Geçmişi başarısızlıklarla dolu olduğu iddia edilen bu mülki idare amirini bulmak için çok mu aradınız? Görele ilçemize bu AKP militanı kaymakam yakıştı mı? Vali ve kaymakamların partili olduklarını biliyorduk ama yeni kaymakam parti rozetiyle birlikte geldi. AKP militanı bir kaymakam istemiyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum