ZONGULDAK'TA YAS İSTANBUL'DA CAZ!

ZONGULDAK'TA YAS İSTANBUL'DA CAZ!

ZONGULDAK'TA YAS İSTANBUL'DA CAZ!
28 Ekim 2022 - 09:39

Amasra'da yaşanan grizu faciası nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet konserleri ve fener alayını iptal eden Zonguldak Valiliği, İstanbul'da yapılan 2'nci Zonguldak Günleri'nde verilen konserlere sessiz kaldı.

 

Zonguldak Valiliği'nin destekleriyle Zonguldak Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zonguldak Dernekler Federasyonu(ZONDEF) tarafından 27-30 Ekim tarihleri arasında Maltepe sahilinde yapılacak etkinliklerin birinci gününe  konser tartışması damga vurdu. Bilindiği gibi önceki  akşam FOX Ana haber spikeri Selçuk Tepeli, canlı yayında Cumhuriyet konserleri ve Fener Alayı'nı iptal eden Zonguldak Valisi Mustafa  Tutulmaz'a tepki göstermişti. Dün ise Vali Tutulmaz'ı destekleyenler Fox Ana bültenindeki açıklamaları nedeniyle Selçuk Tepeli'yi kınamıştı.




BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Amasra'da yaşanan ve 41 madencinin hayatını kaybettiği grizu faciası nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet konserleri ve fener alayını iptal eden Zonguldak Valiliği,  organizasyonda bizzat destek verdiği, resmi sorumluluğu olan 2'nci Zonguldak Günleri'nde düzenlenen konserleri ise görmezden geldi. Törene katılan Zonguldak Vali Yardımcısı ve protokol, sahne alan sanatçıları keyifle dinlerken, sık sık alkışlarıyla desteklediler. Vatandaşlar, Cumhuriyet konserlerini iptal eden Zonguldak Valiliğinin himayesinde İstanbul'da yapılan konserlere nasıl bir açıklama getirileceğini merak ediyor. Halkın Sesi, Zonguldak Valiliği'nin neden olduğu çelişkiyi kamuoyunun takdirine bırakıyor. 


KİMLER KATILDI
 

Katılımın bir hayli az olduğu ilk gün düzenlenen konsere; Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, MHP MYK Üyesi Murat Kotra, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, siyasetçi, bürokrat ve işadamları katıldı. Etkinlikler pazar gününe kadar devam edecek.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum