Yücel Üstündağ'dan Geç Kalmayın Uyarısı

Yücel Üstündağ'dan Geç Kalmayın Uyarısı

Yücel Üstündağ'dan Geç Kalmayın Uyarısı
18 Ekim 2022 - 12:53

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Yücel Üstündağ mide kanserinde erken tanının hayat kurtardığını belirterek “GEÇ KALMAYIN” uyarısı yaptı.
 

Prof. Dr. Üstündağ sosyal medya hesabı üzerinden 60 yaşındaki bir hastanın mide kanserine yakalandığını ve kontroller için geç kaldığını belirterek cerrahi müdahale şansının kalmadığını açıkladı.Üstündağ bu vakayı örnek göstererek “Böyle geç kalmayalım. Belli bir yaştan sonra düzenli kontrollerinizi yaptırın” dedi.





 

Prof. Dr. Yücel Üstündağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“60 yaşlarında erkek hasta. Makattan siyah renkli kanama ve kanlı kusma ile geliyor. Aynı zamanda sarılık ve kaşıntı sorunu var. Endoskopide mide kanserini görüyoruz. Kanama durmuş durumda. Tomografide kanserin karın duvarına, safra yolu komşuluğuna, dalak önüne ve karın zarında bir çok noktaya yayılmış olduğunu anlıyoruz. Safra yoluna bası yapan tümör nedeniyle gelişen sarılığı ERCP ile stent koyarak hallediyoruz...Böylece hastanın en azından kemoterapi almasını sağlayacağız.  Ne yazık ki hasta ileri evre kanser hastası ve cerrahi şansı yok durumda. Böyle geç kalmayalım. Belli bir yaştan sonra düzenli kontrollerinizi yaptırın.”




YORUMLAR

  • 0 Yorum