Yangın Havuzları Yapıyor

Yangın Havuzları Yapıyor

Yangın Havuzları Yapıyor
27 Eylül 2023 - 09:58
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın havuzu oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 14 Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orman Genel Müdürlüğü’nün yatırım faaliyetlerine paralel olarak orman yangınları ile mücadele çalışmalarında öncelikli olarak yoğun orman olan alanlarda çıkması muhtemel orman yangınlarında kullanılmak üzere su kaynağının bulunmadığı mevkilere yangın havuzu yapım çalışmaları devam ediyor.

Yangına hassas ve su kaynaklarına uzak ormanlık alanlarda 21 adet yangın havuzu ile 28 adet yangın göletiyle toplam 49 adet ve 143.000 ton kapasiteye ulaştı.

Ulus Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilinde Kumluca Gezen Yaylası mevkiinde 7.000 ton su tutma  kapasiteli  yangın göleti yapımı tamamlandığında orman yangınları esnasında mümkün olan en hızlı müdahaleyi yapabilme imkan sağlayarak yangın göletleriyle yangın arasındaki mesafeyi kısaltmış,  helikopterlerle seri ve hızlı müdahale imkânı sunmuş olunacak.

Tesis edilen yangın göleti bulunduğu konumda mini bir sulak alan vazifesi görerek orman yangınlarının söndürülmesine hizmet  ederek ormanlara hayat verdiği gibi yaban hayatına ve sucul bitkilere de hayat verecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum