TTK Soyuluyor, Hakan Yeşil Lüks Aracıyla Dolaşıyor!

TTK Soyuluyor, Hakan Yeşil Lüks Aracıyla Dolaşıyor!

TTK Soyuluyor, Hakan Yeşil Lüks Aracıyla Dolaşıyor!
11 Ekim 2022 - 13:01
 
Genel Maden İşçileri Sendikası seçimlerinde bölgesinde seçimi kazandığı için makam odasında köçek oynatan Hakan Yeşil’in koltuğuna göstermiş olduğu bağlılığı, o koltuğun sorumluluklarının da yerine getirmesi bekleniyor.
 
TTK’nın soyulduğuna dair bu kadar iddia ortadayken, GMİS Başkanı Hakan Yeşil’in lüks aracıyla bölgelerdeki seçim çalışmalarını takip etmesi ve konudan hiç haberi yokmuş gibi üç maymunu oynaması tepkilere neden oluyor.

TTK ile ÇATES yöneticileri arasında soygun düzeni kurulduğu belirtilirken, aynı ÇATES yerli kömürü "ithal kömür" gibi gösterip, trilyonluk vurgun yaptığı iddia ediliyor.

ÇATES’e kömür veren bir firma, Trabzon’dan Zonguldak limanına yılda bir veya iki kere 2 şer bin ton civarında kömür getiriyor. İthal dedikleri kömür Trabzon’da bir miktar yerli kömür ile karıştırılıp, ÇATES'e verildiği iddia edildi.

Söz konusu firmanın gemi ile getirdiği kömürün tonajı ile ÇATES'e verdiği kömürün miktarı arasında dağlar kadar fark olduğu belirtilirken ithal gelen kömür ile ÇATES’e giden kömürün tonajlarının araştırılması üzerine gerçeğin ortaya çıkacağı belirtildi.

Zonguldak’ta yasal olmayan yollardan kömür toplayan bir firmanın da ÇATES'e ithal kömür faturası kestiği iddia edildi. Bu şekilde devlet milyonlarca lira zarara uğratılırken, bu işi kurualına göre yapan kömür firmaları ise iflas etmek ile karşı karşıya kalıyor.

Yerli kömür teşviki 2050 TL, ithal kömür teşviki 2750 TL olduğundan ÇATES'in bu işten de trilyonluk vurgun yaptığı iddia ediliyor. 

Bu kadar iddia ortadayken ve TTK yapmış olduğu zarar doğrultuunda her yıl küçülürken işçinin ve TTK’ın haklarını aramak için göreve gelen Genel Maden İşçileri Sendikası Hakan Yeşil susmayı tercih ediyor. Kamuoyu iddialar doğrultusunda Yeşil’den bir açıklama beklerken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile nasıl bir paydaşta buluştukları ise merak konusu oldu!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum