TTK işçi Alım Başvuruları Mutlaka Dikkat Edin!

TTK işçi Alım Başvuruları Mutlaka Dikkat Edin!

TTK işçi Alım Başvuruları Mutlaka Dikkat Edin!
20 Eylül 2023 - 12:38
25 Eylül'de başlayacak TTK işçi alımı başvuruları öncesinde İŞ-KUR'dan uyarı geldi.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, TTK'ya başvurmak için İŞKUR'a bireysel başvuruların kabul edilmeyeceğini başvuruların internet üzerinden ve Alo 170 üzerinden gerçekleştireceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü'nün Zonguldak ilinde 1500 Bartın ilinde 400 Karabük Yenice ilçesinde de 100 olmak üzere toplam 2000 kişilik madenci iş alımları, 25 Eylül tarihlerinde başlıyor.
Başvurularla ilgili şu hususu özellikle vatandaşlarımıza aktarmak istiyorum. O yüzden bu açıklamaya önem arz ediyoruz. 

Açıklamada şu; vatandaşlarımızın şuna dikkat etmeleri gerekiyor.  25-29 Eylül tarihleri arasında başvuru süre İŞKUR il müdürlüklerine belirtilen Bartın, Karabük ve Zonguldak İşkur İl Müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan alo 170  bakanlık iletişim hattında 7/24 başvuru yapabilecekleri gibi İŞKUR E şube üzerindeki internet sisteminden ve Şifresiyle İŞKUR gov.tr üzerinden başvurularını yapabilmesini imkan bulunmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın sistemsel sıkıntıların haricinde manuel başvuru için Zonguldak, Kdz.Ereğli, Bartın ve Karabük, İŞKUR  müdürlüklerine gitmelerine gerek bulunmamaktadır. 

Bu konuda vatandaşlarımızdan  özellikle konuya  hassas  davranmalarını, bu konuda kendilerinin mağdur olmamalarını, alo 170 iletişim hattıyla bu konuyla görüşülmeler yapıldı. Hiçbir şekilde de mağdur olmayacak.
Dün Sayın Çalışma Bakanımız Prof.Dr.Vedat Işıkhan ve Sayın İşkur Genel Müdürümüz Mustafa Işık'ın  açıklamalarıyla da bu şekilde karar alındı. Başvurular iletişim hattı üzerindeki alo 170'ten ve internet üzerinden yapılacaktır. Manuel başvur Müdürlüğümüz tarafından kabul edilmeyecektir. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızı tekrar  konuyla ilgili duyurularımızı tekrar yapmaya devam edeceğiz."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum