MADENCİ AŞ PEŞİNDE, BAŞKAN MERCEDES!

MADENCİ AŞ PEŞİNDE, BAŞKAN MERCEDES!

MADENCİ AŞ PEŞİNDE, BAŞKAN MERCEDES!
30 Ağustos 2023 - 15:27
 
Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil hakkındaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce binlerce şehit madencinin hakkı olan Genel Maden İşçileri Sendika Başkanlığı odasında köçek oynatan Hakan Yeşil, bu seferde piyasa değeri 4 Milyon 800 liraya aldığı ikinci el Mercedes aracıyla gündemde.

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlığına ait 2018 model Audi A6’yı Çaycuma’da bir galeriye sattığı iddia edilen Hakan Yeşil’in makama 4 Milyon 800 bin liraya Mercedes aldığı belirtildi.

YERLİ TOGG YERİNE İTHAL MERCEDES!
Zonguldaklı madencilerden tam yevmiye aidat kesen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2018 model Audi A6’yı Çaycuma’da bir galeriye satarken, yerli ve milli TOGG yerine sıfır araç değeri 6 Milyon, iki eli ise 4 Milyon 800 bin lire değerinde olan Alman üretimi Mercedes E300 4 Matıc araç siparişi verdiği iddia edildi.


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 2015 Model Audi A6’ya binerken GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in 4 yıl önce maden işçilerinin aidatı ile aldığı 2018 model Audi A6 Quattro aracı çok fazla masraf yaptığı gerekçesi ile Çaycuma’da bir galeriye satıldığı iddia edildi.

MADENCİNİN HAKKI NE OLACAK?
Yerli ve Milli üretiminin desteklenmesi için açıklamalarda bulunan Hakan Yeşil’in yaklaşık 2 milyonluk yerli ve milli TOGG yerine yaklaşık 4 Milyon 500 değerinde ikinci el Alman aracı Mercedes’i tercih etmesi tepkilere neden olurken, seçim öncesi maden işçisine 30 bin promosyon ücreti sözü vermesine rağmen 16 Bin 500 TL’ye razı ederek enflasyona ezdirmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum