İmzalar Yanlış Yere Teslim Edildi!

İmzalar Yanlış Yere Teslim Edildi!

 İmzalar Yanlış Yere Teslim Edildi!
27 Eylül 2023 - 13:51
Zonguldak Belediye Başkan Vekili Yusuf Deniz, dolmuş zamlarının geri alınması için toplanan imzaların Zonguldak Belediyesi'ne değil Şoförler Odası veya Esnaf Odasına teslim edilmesi gerektiğini belirterek, "İmzalar yanlış adrese teslim edildi" dedi

Zonguldak'ta emek ve demokrasi Platformu tarafından dolmuş zamlarının geri alınması için imza kampanyası başlatılmış toplanam 5500 imzalar ise platform tarafından Zonguldak Belediyesi'ne teslim edilmişti. Ancak imzaların yanlış adrese teslim edildiği ortaya çıktı...

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Yusuf Deniz dolmuş zamlarını belediyenin değil esnaf odasının ve şoför odasının yaptığına dikkat çekerek "Muhattap biz değiliz" ifadesini kullandı.

Şoförler Odası Başkanı Köksal Bahar'ın basın açıklamasında "Zammı belediye değil biz yaptık" sözlerinin özellikle görmezden gelindiğini göz ardı edildiğine dikkat çeken Zonguldak Belediye başkan vekili Yusuf Deniz şunları söyledi:

"DOLMUŞ ZAMMINI BAŞKANIMIZ ALAN DEĞİL ESNAF VE ŞÖFÖRLER ODASI YAPTI"

"Zonguldak’ta şehir içi dolmuş zamları tamamen 5362 Sayılı yasa gereği belirlenir” dedi. Buna rağmen Sayın Bahar’ın açıklamaları göz ardı edilerek, Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan üzerinden bir algı operasyonu yönetilmeye çalışılıyor. Hangi Belediye Başkanı “Dolmuşçu esnafı 15,00 TL istiyor, hayır 15,00 yapmayın 17,00 yapın” der. Böyle bir akıl tutulması, böyle bir algı operasyonu olur mu?” dedi.

Başkanvekili Deniz açıklamasında, “Belediye Başkanımız, kentimizde devam eden ve planlanan yatırımların devamı için Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler nezdinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Ankara’da Zonguldak için mücadelesine devam ediyor.

Dolmuş zamlarıyla ilgili 5 bin 424 imza toplanarak, Belediyemize teslim edilmiş. Fakat şehir içi dolmuş zamlarının geri geçilmesi için toplanan imzaların Şoförler ve Otomobilciler Odasına verilmesi gerekiyor. Zonguldak Belediyesi’nin hiçbir alakası yok. Dolmuşçu esnafımız zam taleplerini, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar’a iletirler. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı yetkili kurullarını toplayarak zam taleplerini değerlendirerek, maliyetler hesaplanarak kendi fiyatlarını belirleyerek taşıma ücretlerine zam verilir. Zonguldak Belediyesi’nin dolmuş ücretlerine zam kesinlikle yetkisi yoktur.

Zonguldak Belediyesi’nin dolmuş zamlarını belirlediği yönünde bizlere de şikayetler geliyor ancak burada Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan’ın hiçbir girişimi yoktur. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Osman Köksal Bahar’da yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ta şehir içi dolmuş zamları tamamen 5362 Sayılı yasa gereği belirlenir” dedi. Buna rağmen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Osman Köksal Bahar’ın açıklamaları göz ardı edilerek, Zonguldak Belediye Başkanımız Sayın Dr. Ömer Selim Alan üzerinden bir algı operasyonu yönetilmeye çalışılıyor. Hangi Belediye Başkanı “Dolmuşçu esnafı 15,00 TL istiyor, hayır 15,00 yapmayın 17,00 yapın” der.

Böyle bir akıl tutulması, böyle bir algı operasyonu olur mu? Bunun tek amacı Zonguldak’a bir çivi daha çakmak olan Belediye Başkanımızı seçim sürecinde yıpratmak ve motivasyonunu bozmak adına sürekli baskı operasyonudur. Bu da bunlardan bir tanesidir ve biz bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum