Hasta Bezi Ve Engelli KPSS Atamalarına Değindi...

Hasta Bezi Ve Engelli KPSS Atamalarına Değindi...

Hasta Bezi Ve Engelli KPSS Atamalarına Değindi...
01 Mart 2022 - 14:08
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, hasta bezinde yaşanan sıkıntıları ve engelli KPSS atamaları konusunda açıklamalarda bulundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin kullandığı hasta bezinin yeterli gelmediğini ifade ederek, Cumhurbaşkanın vasıtasıyla Sağlık Bakanlığının bu soruna el atmasını istedi.  Başkan Şirin ayrıca engelli KPSS’den 2900 engellinin işe alındığını açıkladı.

Başkan Şirin açıklamasında şu sözlere değindi; “Bilindiği gibi engelli arkadaşlarımızın, evde ağır bakım olarak engelli arkadaşlarımızı kullandıkları medikal malzemelerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sıkıntı bugün itibariyle çözülmüş değil. Örnek verirsek hasta bezi. Hasta bezi engellilerin kullanımına yeterli gelmiyor. İster istemez bez almak zorunda kalıyorlar. Bu da aylık engellilere 500 TL yük getiriyor. Bu konuda engelli ailelerinden sitem var. Bu konuda SSK’dan gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Diğer medikal malzemelerde de aynı sıkıntı devam ediyor. Bu sorunun çözülmesi için Federasyonumuz ve Konfederasyonumuzdan bilgiler almıştık. Şuana kadar herhangi bir düzenleme yapılmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız vasıtasıyla Sağlık Bakanlığının bu sorunun çözümü noktasında el atmasını bekliyoruz. Çünkü gerçekten büyük sıkıntı yaşanıyor. 


EKPSS’den 2900 kişi yerleşti. Zonguldak’tan yerleşen hakkında bilgimiz yok. Tam bilgi alamadık. 2020’den kalan atama çözülmüş oldu. Bu sene de istihdam sağlanırsa engelli sorunun çözü noktasında büyük bir sorun çözülmüş olacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum