HAKAN KUTOĞLU'DAN TOKAT GİBİ YANIT

HAKAN KUTOĞLU'DAN TOKAT GİBİ YANIT

HAKAN KUTOĞLU'DAN TOKAT GİBİ YANIT
26 Kasım 2022 - 10:11





Celal Şengör’ün "İstanbul depremi yakın. İstanbul'dan kaçın" sözlerinin ardından Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, "Dijital harita okuyamayınca böyle oluyor?" sözleriyle sert çıktı. Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Celal Şengör’ün "İstanbul depremi yakın. İstanbul'dan kaçın" sözlerinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Celal Şengör'e "Dijital harita okuyamayınca böyle oluyor?" sözleriyle sert çıktı. Daha önce “Meydana gelen deprem sonrası aynı yan kolda, bundan daha büyük bir deprem meydana gelmesi mümkün görünmüyor” diyen Kutoğlu, Celal Şengör’ün açıklamasına haritada üzerinden yanıt verdi.

Profesör Dr. Hakan Kutoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Her konuda fikri olan büyük bilim insanı yurtdışından bildirmiş, demiş ki "Bu ezber bozan bir deprem, Düzce fayının 22 yıl önce kırıldığını enerjinin boşaldığını düşünüyorduk, öyle değilmiş"





İlk resim 1999 depremlerini ikincisi yeni depremi gösteriyor. Gözü olan herkes son depremin ana koldan ayrı kuzeye yönlü yan kolda olduğunu görür. Fayın uzunluğu 11 km üretebileceği en büyük deprem 6-6.1. Zaten öyle de oldu enerjisi boşaldı. Eskide kalıp kendini yenileyemeyince grafik haritalardan bakıp dijital harita okuyamayınca böyle oluyor.





Şimdi desem ki Anadolu bloğu batıya kaçmıyor, Kuzey-doğuya gidiyor ama Avrasya bloğu ondan daha hızlı o yönde gittiği için göreli olarak batıya kaçıyor görünüyor, şaşkına dönecek (Hani hareket eden ve duran tren hikayesi) GPS, Radar verisi okuyamayınca da öyle oluyor. Ha bir de demiş ki evinizi satıp İstanbu’ldan kaçın. Evi satın alan ne yapacak peki. İkincisi evim deprem spektral ivmesine göre tasarlandıysa niye kaçayım ki. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Ha bunların bazıların 1999 depremlerinden sonra emlakçılarla çalıştığı hatta bazılarının emlak şirketi kurduğu haberi vardı. Hatırlayanınız var mı?"


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum