Gözümüzün Önünde Vurgun!

Gözümüzün Önünde Vurgun!

Gözümüzün Önünde Vurgun!
22 Eylül 2023 - 10:12
Merkez çarşısı 7’den 9 kata çıktı! Siz emlakcılığa mı soyundunuz?
Zonguldak Gazipaşa caddesinde bulunan Merkez Çarşısı, doğal afetlere dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkartılmış ve Mart 2022’de yıkılmıştı. 

Merkez Çarşısı esnafları bir dernek kurarak bu dernek aracılığıyla yeniden binalarının yapımı için girişime başlamıştı. Dernek Zonguldak’ın güçlü firması Fethi Sesi ile anlaşmaya vardı. Ve binanın zemin etütleri ve diğer çalışmalar başladı. Kat konusunda Zonguldak Belediyesinde uzun tartışmalar yaşandı. 
Süreçte Belediyesi Zonguldak’ın 2500 hektarlık alanda kent bütününe yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Revizyon-İlave Uygulama İmar Planı işini davet usulüyle Ankara Mimarlığa verdi. Ankara Mimarlığın yaptığı işlemlere de rekor sayıda itiraz edildi. Söz konusu Ankara Mimarlık Zonguldak’ta istediği yere istediği kadar kat müsaadesi v.s verme hakkına sahip oldu. 

Merkez Çarşısı CENTRIUM 67 için kurulan dernek Zonguldak’ın tanınmış proje mühendislerinden Cengiz Koca’ya iş hanının projesini çizdirdi. Ellerinde kat artımı için proje ile Ankara’ya giden heyete Ankara Mimarlık, “Projeyi biz çizersek 7 kattan 9 kata çıkarırız” dedi. Bir milyon TL’ye daha önce proje çizdiren Dernek ve işi alan müteahhit firma 7 katta zarar edecekleri için bu teklifi mecburen kabul etti

Ankara Mimarlık yan şirketleri vasıtasıyla 10 milyon TL’ye yeni proje çizdirdi. Ayrıca ’da 9 kat olacak olan CENTRIUM 67’den yer talep ettiği ileri sürüldü. 
Geçtiğimiz günlerde benzer olay İncivez’de yaşanmıştı. Vatandaşın arazisinin imara açılacağı günkü meclis toplantısı sırasında tapunun dörtte biri Ankara Mimarlığın sahiplerine verilmişti. Bugün kamuoyuna açıklanan merkez çarşısı projesinin de 7 kattan 9 kata çıkarıldığı da duyuruldu. Mimarlar Odası ve CHP’li Meclis Üyelerinin tüm itirazlarına rağmen proje hayatiyete geçti. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum