Ereğli'nin Kozlu'ya Dönmesi Kaçınılmaz...

Ereğli'nin Kozlu'ya Dönmesi Kaçınılmaz...

Ereğli'nin Kozlu'ya Dönmesi Kaçınılmaz...
17 Şubat 2022 - 13:13

Ereğli'de Özel Çilek Halk Otobüsleri, 65 yaş üstünü taşımak istemeyince, trafik cezaları da Kaymakamlık talimatıyla günlük olarak yazılıyor. Ocak 2022'de zam alan ancak mazota gelen zamlarla eriyen ve borç batağına saplanan Halk Otobüsleri taşımadan çekilirse, Ereğli'nin Kozlu'ya dönmesi de kaçınılmaz gibi görünüyor.
 

Kdz.Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Başkan Çetin Çimen, ilçe halkına ve kamuoyuna seslendiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
'2007 yılında bu yana 15 yıldır Kdz. Ereğli’de vatandaşımıza hizmet vermek için canla-başla mücadele eden 115 üyesi bulunan Kdz. Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri olarak; zor bir dönemden geçiyoruz. Merkez nüfusu 125 bin olan Kdz. Ereğli’de Halk Otobüslerimiz, ayda 29 bin 710 engelli, 116 bin 779, 65 yaş üstü vatandaşımız olmak üzere toplamda 150 bin vatandaşımızı ücretsiz taşımaktadır.

Devletimiz, bunun karşılığında şoför arkadaşlarımıza belediyeler aracılıyla yalnızca 800 TL vermektedir. Pandemi döneminde bu ücretten üyelerimiz muaf tutulmuş, 65 yaş üstü desteği alınmamıştır. Ayrıca, 65 yaş üstü için ödenen bedel normal kazancımızın 6’de 1’i ne ancak tekabül etmektedir. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve devletimize saygımız sonsuzdur.

Yalnız geçim derdine düştüğümüz gerçeği bizleri zorunlu olarak ücretsiz taşıma konusunda hassas davranmaya sevk etmektedir. Bu durum yüzünden bu zor zamanda, otobüslerimize günlük olarak ceza yazılmakta ve inisiyatif kullanılmamaktadır.

Çıkarılan bu yasa, 20 bin nüfuslu Alaplı ve 10 bin nüfuslu Kandilli Beldesinde yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinin de günlük 36 bin yolcu taşıyan bizlere de aynı desteği öngörmektedir. Bu sistem kabul edilebilir olmadığı gibi, bu uygulamanın bir adaletsizlik olduğu aşikârdır.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum