ÇAM AĞACI KESERKEN YAKALANDI!

ÇAM AĞACI KESERKEN YAKALANDI!

ÇAM AĞACI KESERKEN YAKALANDI!
28 Aralık 2023 - 12:32

Ormancılar ormanlarda denetim ve kontrol çalışmasını iki katına çıkardı. Yılbaşında kaçak çam ağacı kesmenin cezası ikiye katlanıyor.
 

Usulsüz ve kaçak yollardan çam ağacı kesecekleri uyarılan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “Usulsüz kesip suç işlemeyin, yasal yoldan temin edin” dedi. 

Yaklaşan yılbaşı ile birlikte büyük zahmetlerle dikilen ve büyütülen, gelecek yıllarımızın ormanlarını teşkil edecek fidanlarımızın yılbaşı çamı adı altında usulsüz bir şekilde temin edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, “ Usulsüz fidan kesmek suçtur ve cezası katlanarak artar.

6831 sayılı Orman Kanunun 14. ve 91. maddesi uyarınca “Devlet ormanlarında, yetişmiş veya yetiştirilmiş fidanları, kesmek, sökmek, ekim sahalarını bozmak, yaş ağaçları boğmak, yaralamak, tepelerini veya dallarını kesmek veya koparmak veya ağaçlardan yalamuk, pedavra hartama çıkarmak yasaklanmıştır.

Bu maddelere aykırı olarak eylem yapanlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. Suçun konusu fidan olması halinde ise verilecek ceza bir kat artırılır” ifadesinde, usulsüz fidan teminiyle ilgili cezai uygulamanın açıkça belirtildiği, yılbaşı çamı adı altında 3 yaşından büyük fidan isteyen vatandaşların bedelini ödeyerek Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı fidanlıklardan temin edebileceği” açıkladı. 


Yılbaşı çamı adı altında ormanlardan usulsüz faydalanmalara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ve kaçak kesim yapanlara karşı denetimlerin artırıldığını belirten Bayraktaroğlu, Kaçak kesim yapanları görenlerin ise Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ücretsiz 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri istedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum