Aşkar "Öğretmen Ataması Yetersiz"

Aşkar "Öğretmen Ataması Yetersiz"

Aşkar "Öğretmen Ataması Yetersiz"
31 Ocak 2022 - 19:03
Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 150 bin öğretmen açığının olduğu yerde 15 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu söyledi. Bugün asgari ücretin 4 bin 250 lira olduğunu ancak Türkiye'de 85 bin ücretli öğretmenin asgari ücretini yarısını aldığını belirten Aşkar  bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan 15 bin öğretmen atamasının yetersiz olarak nitelendirdiklerini ifade eden Eğitim Bir-Sen Şubesi Başkanı ve Memur-Sen il temsilcisi Kamuran Aşkar şunları söyledi:

"Bugün 15 bin öğretmen ataması gerçekleşti.15 bin öğretmen Milli Eğitim camiamıza ülkemize milletimize hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum. Yeni atamaları çok önemsiyorum çünkü öğretmenin en makbul olanı genç olanıdır. Sebebi hikmeti de dinamizmi heyecanı en fazla olduğu dönemde ilk atama dönemidir.  Bu kapsamda 15 bin öğretmen atamasına yetmez ama evet diyoruz   Niye yetersiz diye soracak olursanız biliyorsunuz norm kadro yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda 150 bin tane öğretmen açığımız var. Bu 150 bin öğretmen açığını yaklaşık 85 bin ücretli öğretmenle karşılıyoruz. Dolayısıyla 150 bin açık atama bekleyen öğretmen arkadaşımız varken sorunu sadece 15 öğretmen ataması ile geçiştirmek sorunu aslında biraz da ertelemektir. Eğitim bu ülkenin en önemli sorunuysa, en başta çözülmesi gereken sorunuysa, eğitimin olmazsa olmazı da öğretmendir. 

Aşkar: "85 ücretli öğretmene asgari ücretin yarısı ücret verilmesi emek sömürüsüdür" Yılbaşından itibaren asgari ücret 4,253 TL  oldu ama bizim çalıştırdığımız ücretli öğretmenlerimize,  verdiğimiz rakam asgari ücretin tam yarısı arkadaşlar. Bunun adı düpedüz emek sömürüsüdür. Biz eğitim çok önemli diyoruz eğitime çok önem verdiğimizi söylüyoruz ama çalıştırdığımız öğretmene asgari ücreti yarısı kadar ücret veriyoruz, dolayısıyla bir an önce devlet hep bu açıkların giderilmesi noktasında kalıcı çözüm noktasında öğretmen atamalarını yapması gerektiğini söylüyoruz"


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum