41 İşçinin Ölümü Facia Değilmiş!

41 İşçinin Ölümü Facia Değilmiş!

41 İşçinin Ölümü Facia Değilmiş!
17 Ekim 2022 - 12:20 - Güncelleme: 17 Ekim 2022 - 12:33
Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör yaşanan kazanın iş faciası, İş cinayeti olarak adlandırılmasının art niyetli olduğunu söyledi.

Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Amasra Maden ocağında 41 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilişkin paylaşımda bulundu.Güngör yaşanan kazanın iş faciası, İş cinayeti olarak adlandırılmasını art niyetli olarak nitelendirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:


“TTK Amasra müessesemizde. 14.10.2022 günü saat 18:15  sularında  meydana gelen ve 41madenci kardeşimizin şehid  olduğu talihsiz iş kazası günümüz koşullarında en güvenilir sistemlerden biri olan, yarı mekanize ayak çalışan  müessesemizde, 6331sayılı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu çerçevesinde alınan bütün önlemlere rağmen maalesef  meydana gelmiştir.


Bu iş kazası bazı basın ve yayın kuruluşlar ve de bazı çevreler tarafından iş faciası, İş cinayeti olarak adlandırılması, ayrıca büyük bir talihsizlik ve de ard niyyetliliktir.Dünya  madenciliğinde de, teknolojinin geliştirdiği bütün tedbirlerin, bütün önlemlerin alınmasına rağmen, bu tip istenmeyen, öngörülemeyen kazaların da meydana geldiği bilinen bir gerçektir. Alınan bütün İş Güvenliği tedbirlerine rağmen TTK Amasra müessesemizdeki bu elim kaza hepimizi derinden yaralamıştır. Dileğimiz bu gibi kazaların madenlerimizde bir daha olmamasıdır. 
 

Bir kurum çalışanı olarak bildiğim ve gördüğüm, Hiç bir sorumlu, idareci ve yönetici arkadaşımızın bilerek veya bilmiyerek, asla ve asla bir insanın, hiç bir madenci kardeşimizin tırnağına zarar gelmemesidir. Böyle talihsiz ve istenmeyen, ön görülemeyen olaylar sonrası, yapılacak yorum ve açıklamalarda her kesimin sorumlu ve dikkatli davranması, toplumsal huzur ve barış ortamına katkı sunacaktır. 


Çalışanlarımızın ve yöneticilerimizin moral ve motivasyonunu bozacak, şehit ailelerimizi üzecek söylemlerden kaçınılmasıdır.Bu vesileyle, Amasra müessesemizde meydana gelen İstenmeyen maden kazasında hayatını kaybeden bütün madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize hayırlı şifalar, ailelerine de sabırlar ve başsağlığı diliyorum. 
Başımız sağ olsun.”



YORUMLAR

  • 0 Yorum