İşçi Alacağız

İşçi Alacağız

İşçi Alacağız
16 Ağustos 2021 - 18:43
Hakan Yeşil: TTK'ya işçi aldırmak için çalışacağız Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkanı Hakan Yeşil, toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamladıklarını ve artık hedeflerinin kuruma işçi almak olduğunu söyledi. GMİS Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

GMİS Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Konuşmasına sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Bugün yine başkanlar kurulu var.

Gündem maddemiz yakın zamanda yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerimiz. Devamında iş yerİ sorunlarımız. Ülkede yaşanan doğal affetler ve kurumda ki vakalar ve alınacak önlemler. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen doğal affetler ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yaraların biran önce sarılması için yetkililerle istişare halindeyiz. Bir toplu sözleşme dönemi yaşadık bu toplu sözleşmede genel maden işçiler Sendikası yönetim kurulu teşkilatın tamamı el ele vererek büyük bir aile olduğunu gösterdik. Sorunların aşılması konusunda yaptığımız ve beraber kordinali çalışma ile toplu sözleşme sürecinin sonuna geldik.

Bir çok kazanımlarımız oldu. Bunları işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Toplu sözleşme döneminde emeği geçen TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergin Atalay, Çalışma Bakanımız ve Enerji Bakanınıza teşekkür ediyoruz."dedi.  YERÜSTÜ İŞÇİLERİMİZ MUTLU Yeşil, Yerüstü işçilerimizin talepleri karşılandığını ve yerüstü için şu anda mutlu olduklarını ifade etti.

HEDEFİMİZ ŞİMDİ DE KURUMA İŞÇİ ALDIRMAK

Toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanmasının ardından birlik ve beraberlik ile birlikte kuruma işçi aldırmak için çabalayacaklarını ifade eden Yeşil sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yıllardır işçi alımı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Dönem dönem işçi alımları oldu.

Bu işçi alımlarında sendikamızda büyük emeği var.  Aynı tempo ile kurumu ayakta tutmak kuruma yeniden işçi almak için mücadelemize devam edeceğiz. Toplu sözleşme süreci yoğun geçti. Bu süreçten sonra da işçi alımına odaklanacağız ve mücadeleye devam edeceğiz.

Daha öncesinde enerji bakanlığın da bir toplantı yapmıştık. Enerji bakanlığın raporumuz mevcut bununla ilgili önümüzde ki günlerde sizlere bilgiler aktaracağız. Toplu sözleşme de genel maden işçileri sendikaları, milletvekillerinin ve sivil toplum kuruluşlarının olmasını istiyor, bu süreçte verdiğimiz birlik ve beraberliğe işçi alımında da aynı şekilde de sağlayacağız. Önümüzde ki günlerde TTK’mızı sendikamızın büyümesi için çalışmaları kordinalı şekilde yapacağız"


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum