Memur ve Memur Emeklisi Zam Oranı

Memur ve Memur Emeklisi Zam Oranı

Hükümet ile sendikalar arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Hükümet bugün yeni teklifini duyuracak. Milyonlarca memur ve memur emeklisi nefesini tuttu, zam oranlarını bekliyor. "Memur ve memur emeklisi zam oranı açıklandı mı?  sorusuna cevap aranıyor.

Memur ve memur emeklisi zam oranı için Hükümet ile sendikalar 2 Ağustos'ta masaya oturmuştu. Sendikalar beklentilerini sıraladı, hükümet kendi teklifini yaptı ve süreç uzadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarına yönelik 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıkladı. Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türk çalışma hayatında ilk defa bu oranda artış önerilmektedir" dedi.

Bakan Bilgin Memur maaş zammını açıkladı;

Yapılan açıklamada;

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı bildirildi.

*  Toplu pazarlık yapmak kolay bir iş değil. Belli bir ölçüde uzlaşmayla buraya geldik. Teşekkür ediyorum. Tüm sayın genel başkanların katkısı oldu. Bazı konular tamamlanamadı. Tamamlanmamış hususlar var. Akşama kadar tamamlanır. İmzalanır. Biz genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık.