Gençer'den Kyk Genel Müdürlüğüne Ziyaret

Gençer'den Kyk Genel Müdürlüğüne Ziyaret

ANKABİR HEYETİ KYK GENEL MÜDÜRÜ SN RECEP ALİ ER VE HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SN AHMET BENSİZ'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Bolu, Çankırı, Sinop, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Zonguldak İllerinin Ankara'da konuşlu bulunan ve İl temsili olan STK ları tarafından kurulan, medeniyet köklerine bağlı kalarak, mazlumların elinden tutmayı kendine ilke edinmiş Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği(ANKABİR) Heyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sn Recep Ali Er ve Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sn Ahmet Bensiz'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette ANKABİR Genel Başkanı Sn Tuncay Gençer, Genel Başkan Yardımcısı Sn Hasan Kaya, Genel Sekreter Sn Dr Yaşar Okur, Önceki dönem ABB Genel Müdürlerimizden İsmail Hakkı Temizkök, Ankara Orman Bölge Müdür Yrd. Nizamettin Ünal, Birlik üyelerimiz Kamil Gökçeoğlu, Hüseyin Bayar, Songül Uzunharman katılım sağladı. Bölgemiz ile ilgili sorunların dile getirildiği sohbette, bölgemizin özelinde ve Ülkemiz genelinde memleket meseleleri konuşuldu.

"Bir elin nesi var yedi ilin sesi var" diyerek dört yıl önce kurduğumuz Birliğimizin misyon, vizyon ve stratejileri ile lobicilik faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Batıkaradeniz bölgemizin Çevreye duyarlı yatırım anlamında geri kalması, Devletimize şehitlik bağı ile bağlı olan bölge insanımıza karar alıcı mekanizmalarda yeterince yer verilmemesi, toplu konut eksiği ve tersine göç stratejileri gibi konulara değinildi. Aslında sosyal girişimcilik modeli olan ve bölgemizin bir kültürü olan "Mazlumların üzerimizde hakkı var" anlayışına sahip, Âhi-Yâren Kültürünün de tarihte bir Sivil toplum işlevinde olduğu, egerki "Akıl İşi değil, gönül işi" dediğimiz bu alanın desteklenmesi halinde sosyal tabakalara daha çabuk temas sağlanabileceği vurgulandı.

İhtiyaç sahiplerinin üzerimizdeki emanetlerini teslim etmek ve bu topraklarda İ'la'yi Kelimetullah ekseninde, Ebed Müddet varolmak için, medeniyet kodlarımıza bağlı kalarak her zaman daha çok çalışmamız gerektiği vurgulandı. Ziyarette Genel Başkan Tuncay Gençer tarafından yöresel ürünler, Genel Başkan Yardımcısı Sn Hasan Kaya tarafından "Yâren Gözü ile 15 Temmuz Destanı", Genel Sekreter Dr Yaşar Okur tarafından Doktora Tezinin kitap basımı hediye edildi. Aynı zamanda Onursal Üyelerimiz olan Sn Recep Ali Er ve Sn Ahmet Bensiz Beyefendiye misafirperverlikleri, toplumun bütün katmanlarına verdikleri önem, nezaket ve içten tavırları, samimiyet, samimi niyetleri ve hoş sohbetleri nedeni ile şükranlarımızı arz ediyoruz.