"Zonguldak'ta Lobi Eksikliği Var"

"Zonguldak'ta Lobi Eksikliği Var"

"Zonguldak'ta Lobi Eksikliği Var"
22 Ocak 2022 - 14:23

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak amacıyla gecikmeli olarak kentteki basın mensupları ile biraraya gelerek kahvaltıda buluşan ZONSİAD Başkanı Necdet Tıskaoğlu, önemli tespitlerde bulundu.
 

Zonguldak’ın diğer kentler gibi güçlü bir lobisi olmadığını vurgulayan Tıskaoğlu, Zonguldak’ın iki büyük sorunu olduğunu söyledi.

Zonguldak’ta lobi eksikliğine dikkat çeken Necdet Tıskaoğlu, kentin gelişmesine rağmen yatırım yapacak alanların olmaması nedeniyle hali hazırda bulunan yatırımcıların Zonguldak’a gelemediğini söyledi.
 

Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) Ereğli, Çaycuma, Gökçebey’de artırılması gerektiğini ifade eden ZONSİAD Başkanı Tıskaoğlu, “Zonguldak en büyük sorunların bir tanesi de yer sorunudur. Şahsım olarak ikinci üretim bandını Zonguldak’a taşımak istiyorum ancak yer bulamıyorum.

Şu an yer bulunmuş olsa 50-60 kişi çalıştıracağım. İstanbul’da ayakkabı üretimi yapan arkadaşımız var, kendisini davet ettik. Ancak yatırım yapacak alan bulmakta güçlük yaşıyoruz. Kentimizin daha fazla gelişmesini istiyorsak OSB’lerin sayısının hızlı bir şekilde artırılması gerekiyor. Gökçebey OSB’nin bürokratik olarak takılmadan açılması için enerjimizi harcamamız gerekiyor. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum