"Zonguldak Filyos Projesiyle Canlanacak"

"Zonguldak Filyos Projesiyle Canlanacak"

"Zonguldak Filyos Projesiyle Canlanacak"
19 Nisan 2022 - 18:08
ZONSİAD ve Elcab Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, A Para'da ekranlara gelen 'Değişim Zamanı' programında Şafak Tükle'nin konuğu oldu.
Zonguldak'ın ekonomik ve gelişimi hakkında açıklamada bulunan Tıskaoğlu, Türkiye'nin 5 yıl içerisinde cazibe merkezi olacağını söyledi.

Tıskaoğlu yaptığı açıklamada: "Türkiye son yıllarda ciddi şekilde büyüyor. Doların yükselmesi, ev fiyatlarının artması sanayide büyümeyi sağladı. Türkiye ihracatta büyüyor. Sanayi dalında, ihracat sektöründe iyiyiz diyebilirim, iyi bir performans sergiliyoruz. Yıl bazında ekonomik durumun daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yılı çok ciddi veri ile kapatacağımızı düşünüyorum. 

Zonguldak'ta Türkiye'ye çok önemli katkı sağlıyor. Zonguldak 30 yıldır sadece kömüre dayalıydı ama eski günlerine dönmeye başladı. Filyos Limanı Türkiye'nin en önemli yerlerinden biri haline gelecek. Filyos Projesi ile Zonguldak eski şaşalı günlerine dönecek. 5 yıl içinde Zonguldak'ın önemli şehirleri arasında olacağını ama ilk 10 içine gireceğini düşünüyorum. Bunun gelişmelerini 5 yıl içinde göreceğiz. Filyos'ta ki hareketlilik ile beraber Filyos'ta ki Tosyalı Holdinginde çalışmaları ile hareketli hale geldi. Enerji, endüstri, kömür, tarım ve turizm ile daha çok kalkınan il haline gelecek. 

Zonguldak'a çok firma gelmek istiyor, cazibe merkezi haline geldi. Zonguldak'ta OSB'ler yeterli değil, yeni OSB'lerin kurulması gerekiyor. Zonguldak'ın deniz yolu, kara yolu, hava yolu var tek eksiklik yatırımcının gelmesi gerekiyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum