Mehmet Çelik

Mehmet Çelik

m.celik75@hotmail.com

MERHABA

19 Mart 2021 - 10:51

Klasik bir merhaba olsun. Daha etkileyici bir giriş yapmak isterdim, hatta bu köşe için öyle bir hazırlık yapmıştım ki sormayın, ama öyle bir memlekette yaşıyoruz ki mutlaka moral ve motivasyonumuzu bozacak bir şeyler  oluyor, gün içinde nasıl ki dört mevsimi birlikte yaşıyoruz, bu memlekette de gün içinde dört-beş iyi ve kötü şeyler yaşıyoruz. Ben yine de detaya girmeyeceğim, sizin de moralinizi bozmayayım. 

 

Bu medya gurubunda çalışmaya başlama niyetimi birkaç ortamda dile getirdiğimde almış olduğum olumlu veya olumsuz tepkileri dinleyince aklıma “Zebani” kıssadan hissesi geldi, konuyu biraz da bulunduğumuz memlekete uygun hale getirdim, ama sonuç değişmez, bu memleketin denizi de bitmez, zebanisi de. Bunu bir kere daha anladım. 

 

Masal bu ya: Bir turist kafilesi cenneti ziyaret ettikten sonra cehennemi de görmek isterler, rehber de kabul eder ve götürür. İlk gördükleri; sıra sıra kazanlar ve altlarında yanan yüksek ateş , kazanların başında bekleyen eli sopalı zebaniler ve çıkmaya çalışanların kafalarına vurulan sopalar, ancak  bir kazan daha var, ne hikmetse başında ne eli sopalı zebani var, ne de çıkmaya çalışan biri, bu durum turist kafilesinin oldukça dikkatini çeker ve rehberden bu durumu açıklanmasını isterler ve kim olduklarını sorarlar. Rehber: “ Ha onlar mı ? Buraya her gelenin dikkati bunların üzerinedir, ama kimse bunların kim olduğunu sormadı, madem sordunuz  açıklayayım; bunlar Zonguldaklıdırlar, birisi yukarı çıkmaya çalıştığında diğeri onu bacaklarından çekip kazana sokar, bu nedenle bunlar için zebaniye ihtiyaç duymayız.” 

 

Dedim ya masal işte, affınıza sığınarak  ve hoş görünüze güvenerek yazdım. Demem o ki  bu  memlekette bir şeyler yapamıyorsanız, bari yapanların işine engel olmayın, yani gölge etmeyin başka ihsan istemez.  

 

Gördüğüm kadarıyla Yasin AYGÜN ve Yılmaz GENÇTÜRK adlı iki deli ortaya çıkmış ve bir şeyler yapmaya çalışıyorlar- umarım deli lafına kızmazlar- Hiçbir şey yapmayalım uzaktan izleyelim yeter, nereden bakılırsa bakılsın ilerleyen zaman içerisinde en az 10-15 kişi iş bulma imkanı bulacaklar. Bu adamları seversiniz, sevmezsiniz ama  yapılan işlere ve yapacaklarına bakmak lazım. 

 

18 Mart Çanakkale zaferini bizlere yaşatan tüm atalarımız ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve tüm derya kaptanlarının jurnal defterlerine neden “Çanakkale Geçildi” yazmadıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum