"Türkiye'nin Sorunlarına Madenci Feneri Işık Tutacak"

"Türkiye'nin Sorunlarına Madenci Feneri Işık Tutacak"

"Türkiye'nin Sorunlarına Madenci Feneri Işık Tutacak"
31 Ocak 2022 - 12:34

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Zonguldak dağlarının altında kömür yatarken kilometrelerce uzaklardan gemiyle kömür getirildiğine dikkat çekerek, "Zonguldaklı maden işçileri Türkiye'yi aydınlık yarınlara götürecek" dedi. 

Perinçek, faizcilere giden kaynaklarla Türkiye'nin dış borcunun kapatılabileceğine  belirterek şunları söyledi:  

"10 binlerce insanımız ekmek yiyecek. Türkiye dışardan almak yerine kendi ülkesinde üretecek, yatırım yapacak istihdam yaratacak. Türkiye böylesine büyük bir üretim devriminin eşiğindedir.  

Madenci feneri sönmez. Madenci feneri Türkiye'de yaşanan sorunlara ışık tutacak. Türkiye'nin en akılcı gücü maden işçileridir. Siz yalnız madenleri değil Türkiye'yi aydınlatacaksınız. 1,5 milyar ton bilinen kömür rezervi var Zonguldak'ın. Yatırım yoluyla dağların altında domuzdamcıları, kazmacıları bekleyen bir kömür var. Zonguldak'a 3 milyar dolar gibi bir yatırımla 3,5 milyon döviz kazanacağız. 

450 milyar dolar borcun altında ezilirken, faizciye giden kaynakla, Türkiye'nin dış ticaret açıklarını kapatalım. 

Türkiye yeni bir kararın eşiğinde. Bu böyle gitmez. Ve bu kararın önünde arkasında yanıda siz olacaksınız. Madenciler olacak. Karamsar olmayacağız. Hayatınız karanlıktan aydınlığa çıkan madenciler, Türkiye'yi kuyulardan çıkacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum