AKP'nin En Büyük Yaptığı Yol, Yolsuzluktur

AKP'nin En Büyük Yaptığı Yol, Yolsuzluktur

AKP'nin En Büyük Yaptığı Yol, Yolsuzluktur
16 Aralık 2021 - 12:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, 20 dakikanın 5 dakikaya düştüğü Kilimli Sahil Yolu'nun dalgalar nedeniyle kapanması hakkında eleştirilerde bulundu.
 

Daha önce Kilimli Sahil Yolu hakkında uyarılarda bulunduklarını belirten CHP'li Erol Sarıal
"AKP'nin en büyük yaptığı yol, yolsuzluktur' dedi.
 

Erol Sarıal'ın Pusula'ya yaptığı açıklama şöyle:
"Müteahhitleri zengin edecek yol yapıyorlar. Ben daha önceki gün bütün Kilimli Sahili'ni fotoğrafladım tekrar. Biz Karadeniz’in ne olduğunu biliyoruz, Karadeniz çocuğuyuz, Karadeniz’de yaşıyoruz. Kestane karası gibi, ayaser fırtınası gibi efendim kar fırtınası gibi, üç tane önemli fırtına var.

Böyle yıkıp viraneye çeviren. 4 ila 5 metreye kadar çok güçlü dalgalar yani limanda görüyorsunuz, dalga kıranı da aşıp, liman içine akan orayı da kıran bir şiddetti var dalgaların. Bu şekilde bu yolun yapılması demek, rastgele çok güçlü bir dalga oluşumunda, bu bahsettiğimiz fırtınalarda bu yolun kullanılmaz hale gelmesi demektir. Biliyorsunuz 22 Temmuz 2004’te biz hızlı tren yaptık diye. 41 kişinin ölümüne neden oldular. Bunlar önlemlerini almadan müteahhitlere veriyorlar yol işini, parayı veriyorlar denetleme yok Karadeniz’e bu yolun dayanması mümkün değil, gidecekler bakacaklar Doğu Karadeniz’de sahil yolu nasıl yapılmış denize doğru? Dolgular nasıl yapılmış, bunlara bakacaklar ona göre yol yapacaklar ve ona göre harcama yapacaklar.

Sadece gösteri için AKP’nin müteahhitleri zengin olsun diye bu şekilde yaptığımız her şeyi alıp götürüyor. Yaptığımızı tamir etmek değil tamamen yıkıyor. Şimdi Ereğli yolunu biliyorsunuz söylememe gerek yok belki 7’inci veya 8’inci defa müteahhitler değişti. Devrek bu bizim Shell’in oradan Karaman’a kadar olan yolları, Devrek tarafında yukarı Başlarkadı tarafında olan yolların yıkımı, yeniden ve yeniden yapılmasını gördüğümüzde, sağlam bir yol yapıp, planlamasını sağlam yapıp düzgün müteahhite verip veya devletin kendi yapması tercih edilecekken, sürekli yol parası tam veriliyor ve sonuçta denetlenmediği için müteahhitler kârı oranında, kârı düşünerek böyle maddiaşlı yollar yapıyorlar ve yol yıkılıyor. Kilimli sahil yolunu da bu şekilde ben değerlendiriyorum. Biz elimizden geleni yaptık kamuoyuna açıklamalarımızı yaptık.

Asıl bu yol çalıştığında Kilimli’nin içine verildiğinde biz curcunayı göreceğiz, halkın dikkatini o konuda çektiğimizi zannediyoruz. Bu yol sağlam bir yol değil bu yol Karadeniz’in dalgalarına dayanmaz, Kilimli 50 yıldır sahil yoluna harcadığı parayla Kilimli’ye havaalanı yapardı, şimdi 20 yıldır da AKP ve Zonguldak Milletvekillerinin yaptığı havaya eski vaat diyorum.

Evet yani bunlar yol yapıyoruz diye yolsuzluklara göz yumuyorlar. Müteahhitler zengin oluyor. Yollar bir daha yıkılıyor, bir daha veriyorlar, bir daha yıkılıyor. Yani bunları tarih tarih detaylandırabiliriz.  Desteksiz konuşmuyorum Zonguldak, Ereğli ve Devrek yolunda yapılanlar belli. Burada da şimdi daha feci sonuçlar, yol kullanamam gibi daha feci sonuçlarla karşılaşabiliriz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum