AKM Binasının Güvenliği Tartışılıyor

AKM Binasının Güvenliği Tartışılıyor

AKM Binasının Güvenliği Tartışılıyor
12 Mayıs 2022 - 17:58
İl Kültür Müdürü Kemal Akçay'ın, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında AKM'de düzenlenen ve Vali Tutulmaz ile il protokolünün de katıldığı panelde binanın depreme dayanıksız olduğu yönünde açıklamadan sonra, özellikle akademik çevreler, sanat çevreleri ve şehircilik uzmanları tarafından AKM'nin bina güvenliği tartışılıyor.

Depreme dayanıksız olduğu bilinen bir binada hemen hergün yüzlerce insanın katıldığı etkinliklere nasıl izin verildiği tartışılırken, olası bir deprem anında binanın yıkılması halinde kimin sorumlu olacağı tartışılıyor. İlimizin deprem bölgesi içinde olduğunu vurgulayan uzmanlar, depreme dayanıksız olduğu bilinen bir binaya doğalgaz sistemi bile kurulamazken, insanların bu binada etkinlik yapmasının ne derece olduğu sorgulanıyor. * Bilindiği gibi, 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde konuşmaların arasına giren Kültür Müdürü Kemal Akçay'ın açıklaması soğuk rüzgarlar estirmişti. Salonun soğuk oluşu ve nedenlerini açıklayan Kemal Akçay "Salonumuz soğuk, kaloriferlerde arıza meydana geldi.

Kömürle ısınıyoruz, binamız eski olduğu ve depreme dayanıksız olduğu için doğalgaza geçemedik. Bu yüzden hepinizden özür diliyorum" diyerek, Vali Tutulmaz'ın da hazır bulunduğu toplantıda itiraf gibi açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından AKM binasıyla ilgili nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor. Her an olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, depreme dayanıksız bir binada çeşitli toplantı ve sanatsal etkinlikler düzenlenmesinin can güvenliği bakımından risk taşıdığını belirtiyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum