Adnan Can

Adnan Can

demiradnancann@gmail.com

RAMAZAN AYINDA KİMLER SPOR YAPMAMALI….

26 Mart 2024 - 15:36

Ramazan ayında spor yapmaması gerekenler, tıbbi nedenlerden dolayı yeterli sağlık durumuna sahip olmayan kişilerdir. Örneğin diyabet, kalp hastalıkları veya kronik böbrek hastalığı gibi sağlık sorunları olan kişiler, oruç tutmanın yanı sıra spor yapmak da riskli olabileceği için doktorlarına danışmadan spor yapmamalıdırlar.

Hamileler de ağır sporlar yapmaktan kaçınmalıdırlar, özellikle de sıvı alımı konusunda zorluk çekiyorlarsa veya risk altındaysalar kendilerine dikkat etmeliler. Spor yapan kadınların vücut ısısı yükseldiğinden, sıvı kaybı yaşamaları muhtemeldir. Bu nedenle hamile kadınlar spor yapmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdırlar.

Sağlıklı bir bireyin ramazanda hangi saatlerde spor yapmalı. Spor saatlerinizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarlayın. Vücudunuzun enerji seviyesi, özellikle açlık ve susuzluk hissi ile etkilenebilir. Spor yaparken bunu göz önünde bulundurarak, kendinizi zorlamamaya özen gösterin iftar öncesi hafif tempo sporlar yapılmalı. Yürüyüş, yoga, hafif ağırlık çalışmaları gibi.

Eğer ağır ve yoğun tempoda spor yapılacaksa kesinlikle iftarda iki sonra yapılmalıdır.

Aksi takdirde su kaybı ile başlayan yorgunluk göz kararması gibi halsizlik belirtileri olabilir sağlıkla kalın sporla kalın…..
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum