Sarıal ve Yönetimi Mumcu'yu Andılar

Sarıal ve Yönetimi Mumcu'yu Andılar

Sarıal ve Yönetimi Mumcu'yu Andılar
24 Ocak 2022 - 14:31
CHP kilimli ilçe Başkanlığı Yurtsever Gazeteci Uğur Mumcu'yu andı.. 

Yoğun kar yağışı sonucu yolların kapanması nedeniyle anma etkinlik iptal edildi. İptale karşın internet arızası nedeniyle habersiz gelen üyelerle anma etkinliğine devam edildi.

İlçe Başkanı Erol Sarıal uğur Mumcu'nun gazeteci kimliğine ve siyasal duruşuna vurgu yaptığı konuşmada; " Birinci dünya savaşı sonrası emparyalizmin yenilgisi ikinci dünya savaşında Türkiye'nin tarafsızlığı sonrası batılı ülkelerin Türkiye'yi hedef aldığını anlattı. Hemen ikinci dünya savaşının sonunda başlayarak emperyalistler tarafından gericiliğin desteklenmeye başlandığını 12 Eylül darbesiyle gericiliğin, bölücülüğün acımasız kapitalizmin yükselişe geçtiğini aktardı. Muammer Aksoy,Bahriye Üçok, Esref Bitlis,Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Necip Hamblemitoğlu gibi birçok yurtseverin hedef alınarak faili meçhul cinayetlerle ortadan kaldırıldığını söyledi. Türkiye'de mezhepsel ve etnik çatışma yaratacak birçok olayın kiskirtildigini anlattı. Bu sürecin sonunda mevcut sağ iktidarların ekonomik ve siyasi operasyonlarla devre dışı bırakılarak bu günlere gelindiğine vurgu yaptı.

Günümüzde yazarların sanatçıların, tiyatrocuların,cizerlerin en yetkili ağızlar tarafından açıktan hedef alınmasıyla yeni bir aşamaya gelindiğine değindi. 
Yapılacak ilk seçimlerde ülkenin yeniden restorasyonun yapılacağına olan inancının tam olduğuna değindi. Halktan umudu kesmiyoruz dedi."

Hiç bir ayrım yapmadan tüm faili meçhul cinayetler kınandı ve yeniden soruşturma çağrısı yapıldı..





YORUMLAR

  • 0 Yorum