Karla Mücadele Seferberliği

Karla Mücadele Seferberliği

Karla Mücadele Seferberliği
26 Ocak 2022 - 17:31

Son yılların en yoğun kar yağışı tüm ülkede yaşamı etkilerken, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun yıllardır görülmeyen kış koşulları içinde olunduğunu belirterek, “Sokak hayvanları için büyük risk taşıyan bu havada, normaldeki çalışmamızı seferberliğe dönüştürdük” dedi. 

 

Türkiye son zamanların en yoğun kar yağışını alıyor. Tüm ülkede yaşamı etkileyen yağışın olumsuzluklarını en aza indirmek için resmen seferberlik başlatan Çaycuma Belediyesi, 24 saat karla mücadele ediyor. Belediyenin elindeki tüm personel, makine ve ekipmanı 7/24 karla mücadeleye ayırması, ilçede hayatın en az aksaklıkla sürmesini sağlıyor. Kar küreme, temizleme, tuzlama ve solüsyon uygulaması sonucunda, Çaycuma’da, özellikle ana arterlerle başta hastane yolu olmak üzere önemli güzergâhlarda kayda değer bir sorun yaşanmazken, ilgili tüm kamu kurumlarıyla da koordineli şekilde çalışılıyor. 

 

BİTKİLERLE SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI 

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü yoğun bir şekilde cadde ve sokaklarda kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açık tutmaya çalışırken, Park Bahçeler Birimi bitkileri olumsuz hava koşullarından kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. İki veteriner nezaretinde yürütülen çalışmalarla sokak hayvanlarının beslemesi yapılırken, hasta ya da yaralı köpekler barınağa alınarak tedavileri yapılıyor. 

 

SÜREKLİ ÇALIŞARAK ANA YOLLARI AÇIK TUTTUK 

Öte yandan kişisel sosyal medya hesabından kamuoyuna sürekli bilgi aktaran Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, gece saatlerinde yaptığı paylaşımda, “Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.  

Dünden bu yana kar yağışı azaldı, ancak hava sıcaklığı -6 derecelere inerek, biriken kar dona çekti.  

 

Yağış süresince, kar, temizliğini yaptığımız yerleri yeniden kapatsa bile, sürekli çalışarak ana yolları açık tuttuk. Geceler boyu da çalıştık. Bugün, erken saatlerden itibaren gün boyunca yollarımızdaki karlar tekrar tekrar sıyırılmış, yaya yolları üzerindeki donmuş kar kütlelerinin gerek mekanik gerekse insan gücü ile temizlenmesine devam edilmiştir. Ardından gün boyu tuzlama işlemi yapılmıştır. Şu anda da ekiplerimiz yine yollardadır. Kar açma ve ardından tuzlama veya don önleyici solüsyon uygulaması yapılmaktadır. Sabaha kadar da sürecektir” dedi 

 

NORMAL ÇALIŞMAMIZI SEFERBERLİĞE DÖNÜŞTÜRDÜK 

Uzun yıllardır görülmeyen kış koşulları içinde olunduğunu söyleyen Kantarcı, “Kar yağışı, herkes tarafından beklenir, özlenir bir bakıma. Ancak, ilk hoş etkisinden sonra bir sürü zincirleme soruna neden olur. Sokak hayvanları için büyük risk taşıyan bu havada, normaldeki çalışmamızı seferberliğe dönüştürdük. Ülke genelinde bir afete dönüşen bu önemli doğa olayını çok şükür hafif atlattığımızı düşünüyorum” dedi. 

 

BAŞARI, TECRÜBELİ FEDAKÂR EKİPLERİMİZİN ORGANİZE ÇALIŞMASI VE HALKIMIZIN SAĞDUYUSUYLA GERÇEKLEŞTİ 

Kantarcı paylaşımını, “Çevredeki yerleşimlerde elektrik kesilmeleri hayatı felce uğratırken, biz fazlaca etkilenmedik. Evlerimizi ısıtabildik, susuz kalmadık. Ulaşımı aksatmadık. Bu başarı tecrübeli, fedakâr ekiplerimizin organize çalışması ve sizlerin sağduyusu, desteği sayesinde gerçekleşmiştir. Halk Masası’ndan gelen taleplere çok büyük hızla ve oranda yanıt vermeye gayret ettik. Umuyorum yarın, daha rahatlamış bir kente uyanmış olacağız. En kısa zamanda da normal yaşama dönmeyi bekliyorum.  

Sahadaki ekiplerimize kazasız çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum. Emeklerine teşekkür ediyorum. Hepimize güzel günler ve geceler diliyorum” diyerek tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum