GENCER ; BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE'Yİ ZİYARETİ.

GENCER ; BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE’Yİ ZİYARETİ.

GENCER ; BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE'Yİ ZİYARETİ.
09 Nisan 2021 - 11:13 - Güncelleme: 24 Nisan 2021 - 18:24
ANKARA BATI KARADENİZ DERNEKLERİ BİRLİĞİ’NİN ÜST DÜZEY ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

 

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu (Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Bolu İlleri) bölgemizin sorunlarına ortak çözümler üretmeye ve ortak geleceğimize yönelik Bölgemiz çapında etkisi olabilecek yatırımlar, projeler ve beklentilerle ilgili ortak akılla yol alıyor. Başkentte Bölgemizle ve hemşerilerimizle ilgili konularda lobi faaliyetinde bulunmaya, 7 il olarak güç birliğiyle Bölgemize katkı vermeye yönelik çalışmalarını konuların birinci derece muhatabı olan üst düzey yöneticilerle görüşmeler yaparak sürdürüyor. Bu kapsamda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi makamında ziyaret ettik.

 

YATIRIMLARIN YÖNETİM MERKEZİNE ZİYARET

 

Temel hedefi Bölgemizin kalkınması ve Başkentte Bölgemiz adına lobi faaliyetinde bulunulması olan Ankara Batı Karadeniz Dernekleri Birliği, temel amacı ülkemize proje ve yatırım mentalitesi ve faaliyetleri kazandırarak il, bölge, ülke ve küresel düzeyde kalkınmaya katkı vermek olan ve faaliyetlerini bu merkezde yürüten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

SAYIN BAKANIMIZDAN MÜJDELER

 

1) Filyos, Karadenizden sahaya çıkan gazın merkez üssü olacak. Endüstri bölgesinin ve Filyos limanının bir kısmı bu iş için tahsis edildi. Bu durum, gerek istihdam, gerek tesisleşme anlamında bölgeye büyük katkı sağlayacak.

 

2) Tosyalı Holding, Filyos limanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Endüstri Bölgesine yapmayı planladığı tesisi gerçekleştirmekte kararlı.

 

3) Tosyalı Holding’in yanında başka çelik üretimi projeleri için de müracaatlar var.

 

4) Bakanlık olarak Filyos’tan Yeniçağa’ya kadar olan alanı “Endüstri Zonu” olarak belirledik. Bu bölge’de sanayiye imkan olan yerlerde “çevre odaklı” bir yaklaşımla “yeşil endüstri” tesisleri geliştirilmeye çalışılacak. Ancak, bu bölgede havaalanı nedeniyle hava sahası ve yeşil alanın çokluğu nedeniyle yatırım alanı sıkıntısının varlığı da bilinmeli. İmkanlar ölçüsünde devlet buraya her türlü imkanı sağlamakta kararlı.

 

“MİLLETİN MAKAMI, MİLLETE HİZMET YERİ. YATIRIMLARDA ADALET İSTİYORUZ”

 

Platformun Genel Başkanı Tuncay Gencer, Sn. Bakan Yardımcısına teşekkürden sonra “milletin makamına milletin temsilcileri olarak geldik, iki kişi bile bir amaç için bir araya gelemezken, biz 7 il olarak Bölgemize hizmet için buradayız, hizmet için varız. Türkiye’de örnek bir sivil toplum kuruluşu olma yolundayız. Yatırımlarda hakkaniyet ve adalet istiyoruz.” dedi.

 

BÖLGESEL UFUK, BÖLGESEL VİZYON VE BÖLGESEL EYLEM PLANI

 

Platformun Genel Sekreteri Yaşar Okur ise “Bölgesel ufuk, vizyon ve kalkınmaya ihtiyacımız var. Bölgemizin cazibe merkezi potansiyeli taşıyan gözbebeği Filyos’ta bir araç fabrikasının kurulması ve Sn Cumhurbaşkanımızın öne çıkardığı mega endüstri bölgesi kavramına yakışır büyük yatırımların buraya çekilmesiyle 150 yıllık Filyos Vadisi Projesinin canlandırılması için çalışıyoruz. Burası basit bir OSB olmamalı.

 

Doğusu özel gayretle tamamlandığı halde Sinop’tan Düzce’ye kadar olan kısmı için bütünlükçü bir çalışma göremediğimiz Karadeniz otoyolu, Bölgemizin kalkınabilmesi için sanayi bölgeleriyle bağlantıyı kuracak can damarı olan Sakarya - Bartın demiryolu ve Ankara –Bolu – Düzce – Sakarya –İzmit- İstanbul hızlı treni, özel bir gayretle yapılmalı ve tamamlanmalı. Batı Karadeniz illeri olarak IPARD dan yararlanamıyoruz, bu konuda bize destek verilmeli. Daha yollarımız bile tamamlanmadı.

 

Örneğin Zonguldak’ı Ankara, İstanbul ve doğusundaki illere bağlayan yollarımız hala tamamlanmadı. Müstesna bir yerde olmamıza rağmen bir mahrumiyet bölgesi gibi duruyoruz. Nükleer enerji santrali kurulması düşünülen Sinop, üniversitesiyle neden dünya çapında bir nükleer enerji bilim ve teknoloji merkezi olmasın, bu da mı Ankara ve İstanbul gibi büyük illerde olacak, Ilgaz neden bir Davos olmasın? İllerimizdeki potansiyeller değerlendirilemiyor. Resme büyük bakmamız lazım. Artık bu Bölge’nin tamamına yönelik GAP, DOKAP, KOP ve DAP gibi bir bölgesel eylem planı olmalı. Bölgemiz de yatırımlardan payını almalı ” dedi.

 

“YATIRIMLAR RİSK ODAKLI OLMALI”

 

Platformun Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, yatırımların deprem bölgelerinde yoğunlaştığına vurgu yaparak “Batı Karadeniz olarak deprem açısından risk taşımayan bir yerdeyiz. Bu bölgemiz açısından büyük bir avantaj. Mevcut sanayi bölgelerinde ise deprem halinde riskin sebep olabileceği hasarların vebali büyük olur, bunu kim karşılayabilir” dedi. 

 

BİR İLİN NESİ VAR, 7 İLİN SESİ VAR

 

ÇAN-DER Başkanı Aydın Öksüz de ortak sorunlarımıza orta çözümler için bir araya geldiğimizi belirterek “Bir ilin nesi var, 7 ilin sesi var” diyerek birliğimize vurgu yaptı. Sayın Bakanımızın ve arkadaşlarımızın değerli katkılarıyla sohbet sürüp gitti.

 

BİR GÜN SİZE BİR SÖZ DÜŞERSE…

 

Sn. Bakanımızdan yukarıda belirtilen konularda yardımını istenildi, kendisi elinden geleni yapma sözü verdi. Büyük projelerde ise kendisine de bir söz hakkı düşerse, sözle ve eylemle destek istenilmesi üzerine Sn. Bakan “Bölgeye önem veriyoruz, üzerinde çalışıyoruz. Talepler ve vizyon gayet güzel, memnuniyetle elimden geleni yaparım” dedi. Karşılıklı memnuniyet beyanları ve teşekkürlerle toplantı sona erdi.

 

Sayın Bakan Yardımcımıza Bölgemiz üzerine yaptığı çalışmalar, platformumuza gösterdiği ilgi ve misafirperverlik ile verdiği destekten dolayı teşekkürü borç biliriz.

 



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum