Vali Tutulmaz Sitem Etti!

Vali Tutulmaz Sitem Etti!

Vali Tutulmaz Sitem Etti!
30 Ağustos 2021 - 11:45

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ‘’Hiçbir vilayette buradaki basın kadar sıkıntı görmedim, demokrasinin dördüncü kuvvetiyse eğer basın, şantaj yer alamaz’’ dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, basının demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

-‘’BURADAKİ BASIN KADAR SIKINTI GÖRMEDİM’’

Saygı ve değerin kalıcı olabilmesinin, basın mensuplarının etik kurallara uymasının uygunluğundan geçtiğine dikkati çeken Vali Tutulmaz, şöyle dedi:

‘’Hiçbir vilayette buradaki basın kadar sıkıntı görmedim. Maalesef geçen yıl geldim. Sevgi dilini konuşalım, nefret diliyle işimiz olmasın dedim. Siz, bizim ve siyasetin eksiklerini yazın ve beraber ilerleyelim dedim. Ama bazı gruplar, yeniden eski düzensizliğine döndü. Demokrasinin dördüncü kuvvetiyse eğer basın, şantaj yer alamaz. Yanlış yapan kamu görevlisi vardır, yanlışın karşılığını hukuk bulur, çerçevesinde de çözülür. Basın, amirin yerine geçerek yönlendirme yapamaz. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.’’

-‘’GÜNÜMÜZ ŞARTLARINDA GAZETECİLİK ZOR’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da şunları söyledi:

‘’Sözlerime, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek başlıyorum. Resmi ilanlarla ilgili sıkıntı yaşıyor gazeteciler, bunların çözülmesi gerekir.

Günümüz şartlarında gazetecilik zor. Kaliteli ve nitelikli yapmak gerekiyor gazeteciliği. Gazetecilerin eleştiri ve kişilik haklarına saldırı çizgisinin aşılmaması gerekir. Eksiklerimiz tabii ki söylenecek. Biz de eksikliklerimizi düzelteceğiz. Haber alma özgürlüğümüzü sağlıyorsunuz, biz de vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz.

İnce bir eleştiri yapmak istedim. Bazı basın mensupları bu çizgiyi aşıyor. Bu konuda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca basın özgürlüğüne de saygı duyulması gerekir. Gazetecilik, internet mecrasına taşındı. Eline telefon alan gazeteci oldu. Bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Hatta hepimiz muhabiriz. İnternetle ilgili sınırlama söz konusu olmamalı. Sınırlandırmayı yaparken, özgürlüklere darbe vuracak yasa olmaması gerekir. Düzenlemeleri, sizlerin görüşlerini alarak iktidara istenilen uyarıları yaparız..’’

Cemiyetin lokalinde 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı’nın yaptığı ZGC’nin 34. Olağan Genel Kurulu’nda, tek listeyle yapılan seçimde üyelerin oylarıyla mevcut başkan Derya Akbıyık, 5. kez başkanlığa getirildi.

Bu arada genel kurulda, saygı duruşunda bulunuldu, okunan tahmini bütçe, denetim ve yönetim kurulu faaliyet raporları üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Akbıyık başkanlığında, ZGC Yönetim Kurulu, şöyle oluştu:

Hakan Çavuşoğlu, Seçkin Kırarslan, Hasan Atik, Ali Cinal, Orhan Akyüz, Z. Aysun Doruk, İsmail Çelik, Doğan Bostancı, Ercan Demir, Cüneyt Özfidan, Haydar Yağız, Davut Uyar ve Hakan Kurttekin.

Ayrıca Derya Akbıyık, Orhan Akyüz, Hakan Çavuşoğlu, Meryem Demir ve Seçkin Kırarslan üst kurul delegesi oldu.

Bu arada verilen bir önerge oylanarak oy birliği ile kabul edildi ve ZGC başkanlığına basına TOKİ aracılığı ile konut kazandırılması nedeniyle bir teşekkür plaketi verilmesi kararlaştırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum