Eren Enerjide Durum

Eren Enerjide Durum

Eren Enerjide Durum
14 Eylül 2021 - 17:01
EREN ERENJİ ülkemizin en büyük enerji kuruluşlarından birisi… Çatalağzı ve Muslu beldeleri ile tanışması yıllar öncesinden başlıyor. O dönemde "çevre tartışmaları" arasında kuruluşları tamamlanan iki büyük termik elektrik santralı, bir anda belde insanlarının istihdam kapısı, bir başka deyişle "umut kapısı" haline geldi.

İlk yıllarda Çinli işçilerin "istilasına" uğrayan Eren Enerji, zaman içinde belde insanlarının ve belediye başkanlarının taleplerine uygun olarak, istihdamı çok büyük ölçüde Çatalağzı ve Muslu beldelerinde yaşayan işsiz gençlerden sağladı.

Şu anda Eren Enerji'de yaklaşık bin 300 işçi çalışıyor, bu personelin büyük bölümü Çatalağzı ve Muslu beldelerinden sağlanmış bulunuyor. ***

Son yıllarda yetkisiz bir sendikanın Eren Enerji'de tutunmak için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı.

Eren Enerji Genel Müdürü Sayın Emir Eren'in kararlı tutumu ve çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek yönünde yaptığı açıklamalar etkili oldu. Şu anda Eren Enerji çalışanları gerek ücret, gerek sosyal haklar bakımından birçok büyük özel sektör kuruluşunu geride bırakmış durumdadır.

Bölge insanının, Eren Enerji üzerinden yapılan bütün tartışmalara rağmen, bu kuruluşa "sıcak bakışı" bundan kaynaklanıyor. Özellikle, Eren Enerji'nin bölgedeki üst yönetimine "Zonguldaklı" bir isim atandıktan sonra, bu sıcak bakışın ivme kazandığı ve Eren Enerji çalışanları başta olmak üzere kurum üzerinde olumlu izlenimlerin süratle arttığı gözleniyor. Eren Enerji İdari Tesisler Müdürü Cem Çiftçi, bölgemizin yetiştirdiği önemli yöneticilerden birisi…

Göreve başlar başlamaz, yukarıda sözünü ettiğimiz "yetkisiz sendikanın" girişimleri nedeniyle ortaya çıkan olumsuz tabloyu gideren ve kurum içinde iş barışını en düzeyde sağlayan bir tutum izledi. Öte yandan, Çatalağzı ve Muslu beldelerinde, Eren Enerji'nin başında "kendi insanını" görmek gibi olumlu yansımaları olan bir etki de oluştu. Ülkemize ekonomik operasyon düzenlemek isteyen dış güçlerin marifetiyle dövizdeki suni yükselişler sonucunda, büyük maliyet artışları yaşanan Eren Enerji'de her şeye rağmen istihdamı korumak ve arttırmak yönündeki kararlılığın devam etmesi de bölge halkı tarafından Emir Eren’in bu yöndeki çabaları ile değerlendiriliyor. **

* Eren Enerji'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Çatalağzı ve Muslu beldelerinde yaşayan, zengin-yoksul ayrımı yapılmaksızın 70 yaşın üzerindeki insanlarımıza her gün düzenli olarak sıcak yemek servisi yapılması örnek bir uygulama…

Öte yandan belediyelerin fiziki çalışmalarına katkıda bulunması, Muslu'da okul, belediye binası, spor tesisi ve benzeri yatırımları gerçekleştirmesi, yol çalışmalarına katkıda bulunması Eren Enerji'nin bölgedeki "artıları" olarak görülüyor.

Önemli bir beklenti ise Eren Enerji'nin atık suyundan daha önce Cumayanı Mahallesi'nde pilot uygulaması gerçekleştirilen sıcak su ile ısıtma sisteminin tüm beldelere yayılması… Elbette bu konuda belediye başkanları ile mutabakat sağlanıp, bir protokol hazırlanması gerekiyor.

Eren Enerji artık bu toprakların kuruluşu haline gelmiş durumdadır. Çatalağzı ve Muslu halkı ile birlikte geleceğe doğru ilerlerken, "çevre tartışmalarını" sona erdirecek sıcak su ısıtma sisteminin mutlaka uygulanacağı yönündeki taleplerin de gerçekleşeceğini düşünüyoruz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum